İster tavuk ister et her şeyin yanına yakışır bu mükemmel lezzet.Hem yapımı çok kolay hem de lezzeti.Pilav severlerdenseniz bu lezzete bayılacaksınız.Çeşit çeşit yapılışı var bu pilavın isterseniz salçalısını yapın ister sadesini.Canınız nasıl yapmak istiyorsa artık .Öğrencilerde severek tüketebilir makarnaya alternatif olacak tarzda.Bakalım nasılmış.
4 Kişilik
Malzemeler:
- 1,5 çorba kasesi arpa şehriye
- 1,5 çorba kasesi su
- 1,5 çorba kasesi süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Tenceremize zeytinyağı alalım hafif ısıtalım ve şehriyeyi ekleyelim.Şehriyeler rengini değiştirene kadar kısık ateşte kavuralım. Şehriyeler kavrulupta mis gibi kokusumutfağı sarmaya başlayınca suyu ve sütü ekleyelim.Tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla karıştıralım, tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Suyunu çektiği anda pilavımız servise hazır.Yanında bir kaç kaşık yoğutla birlikte doyurucu bir lezzet.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder