Poğaça severler buraya şekli pek bi değişik bu poğaça arkadaşın meraklanmayın fazla yormuyor.Hem pofidik kabarıyor hem de iç malzemesi dolu dolu olduğundan doyurucu.Haydi bakalım mutfağa o halde kolay gelsin.Afiyetle yemeniz dileğiyle.
Malzemeler:
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 adet kuru soğan
3 adet orta boy patates
5 dal maydanoz
kırmızı pul biber ( tercihe göre acı seviyorsanız )
toz biber
çeyrek çay kaşığı karabiber
3 yaprak taze nane ( yoksa çeyrek çay kaşığı kuru nane )
2 tatlı kaşığı toz şeker
çeyrek çay kaşığı kekik
3 dal maydanoz
Üzerine :
susam
Yumurta
sarısı
Yapılışı:
Karıştırma kabına maya toz şeker süt su ve yağı
ekleyip elimizle karıştıralım .Yumurtanın 1 tanesinin tamamını diğerinin
beyazını ekleyip karışıma ilave edelim .Karışıma elenmiş unu yavaş
yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım. Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5
dakika dinlendirelim. Süre sonunda tuzu ilave edip hamuru tekrar yoğuralım
üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim.
İç harcı hazırlamak için patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım küp şeklinde doğrayalım. soğanı yemeklik doğrayıp ısıtılmış tavaya az miktarda yağ koyup kavuralım üzerine patatesleri ve baharatları ekleyip kavuralım.Taze nane ,maydanoz, yıkayıp kurulayalım ince ince kıyalım karışıma ilave edip karıştıralım.Hazır olunca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Fırını 180 derecede ısıtalım hamur
mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serelim. Ceviz büyüklüğünde hamurdan
parçalar alıp yuvarlayalım elimizle bastırarak yassıltalım avuç ortasına iç malzemeyi koyalım. Hamurun orta kısmından iki parçayı birleştirelim.Hamurdan 2 küçük parça kopartıp elimizle yuvarlayıp uzun şerit yapalım diğer hamuru da şerit yapıp ikisini de birleştirip dolayalım 2 ucu birleştirip iç dolgulu hamurun etrafını saralım Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam
serpelim .Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder