Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » EV YAPIMI ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

EV YAPIMI ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Şubat 2018 Pazartesi | Şubat 26, 2018


Çilek en sevilen meyvedir değilmi ? gerek rengi gerek kokusu ve tadı .Çok besleyicidir fakat tabi ki mevsiminde ve hormonsuz olanlar.

Pazarlarda marketlerde her mevsim çilek bulmak mümkün aslına baklırsa fakat asıl mevsiminde olan çilekle arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden uzmanlar sürekli uyarıyor sebzeyi de meyveyi de zamanında tüketin diye. Ben kendi adıma konuşuyorum karar sizlerin tabi ki ama can istediği anda yapacak bir şey yok.Haydi bakalım nasılmış tarifimiz bir göz atalım.Kolay Gelsin, Ellerinize sağlık şimdiden




ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

Muhallebisi için :


  • 5su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

 Çilek sosu için:

  • 1 kase doğranmış çilek
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Çeyrek limon suyu

Yapılışı:

Tencereye toz şeker , nişasta ve pirinç ununu ekleyip karıştıralım. Üzerini sütü ekleyerek ocakta boza kıvamına gelene kadar pişirelim. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp kaselere boşaltalım.

Sos tenceresinde doğranmış çilekleri ve şekeri ekleyelim üzerine 1 yemek kaşığı suyu ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim. Çilek belli bir süre sonra kendi suyunu salacağı için korkunuz olmasın dibi tutmaz. Kıvamı alması için limon suyunu ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynatalım. Oda ısısına gelmesini bekleyip el blenderde parçalayıp tatlıların üzerine dökelim. Buzdolabında 1-2 saat soğuması için bekletip soğuk servis yapalım.

Çilek oranını arttırarak pasta ve kurabiyelerde kullanmak üzere kavanozlarda saklayarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

   

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter