Çilek en sevilen meyvedir değilmi ? gerek rengi gerek kokusu ve tadı .Çok besleyicidir fakat tabi ki mevsiminde ve hormonsuz olanlar.
Pazarlarda marketlerde her mevsim çilek bulmak mümkün aslına baklırsa fakat asıl mevsiminde olan çilekle arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden uzmanlar sürekli uyarıyor sebzeyi de meyveyi de zamanında tüketin diye. Ben kendi adıma konuşuyorum karar sizlerin tabi ki ama can istediği anda yapacak bir şey yok.Haydi bakalım nasılmış tarifimiz bir göz atalım.Kolay Gelsin, Ellerinize sağlık şimdiden
ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ
Muhallebisi için :
- 5su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Çilek sosu için:
- 1 kase doğranmış çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı su
- Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Tencereye toz şeker , nişasta ve pirinç ununu ekleyip
karıştıralım. Üzerini sütü ekleyerek ocakta boza kıvamına gelene kadar
pişirelim. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp kaselere boşaltalım.
Sos tenceresinde doğranmış çilekleri ve şekeri ekleyelim
üzerine 1 yemek kaşığı suyu ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak
pişirelim. Çilek belli bir süre sonra kendi suyunu salacağı için korkunuz
olmasın dibi tutmaz. Kıvamı alması için limon suyunu ekleyip yaklaşık 5 dakika
kaynatalım. Oda ısısına gelmesini bekleyip el blenderde parçalayıp tatlıların
üzerine dökelim. Buzdolabında 1-2 saat soğuması için bekletip soğuk servis
yapalım.
Çilek oranını arttırarak pasta ve kurabiyelerde kullanmak
üzere kavanozlarda saklayarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder