Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » HELVA SEVENLER BURADA MI ?

HELVA SEVENLER BURADA MI ?

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 21, 2018

irmik helvası,lezzetli,sıvı yağlı irmik helvası,helve nasıl yapıır,

SIVIYAĞLA YAPILAN TAM TADINDA HELVA

 İRMİK HELVASI


Tatlı krizleri anında yapılabilecek en kolay helvalardan biri.Tarifimdeki ölçülerde tam kıvamında mis gibi helva yapmanız mümkün.Ölçülerde azaltma yapabilirsiniz çünkü verdiğim ölçüyle 6 kişiye rahatlıkla servis yapabilirsiniz.İster yanına bir top dondurma isterseniz içerisine ekleyeceğiniz dondurmayla farklı bir lezzet elde etmeniz mümkün.

iç kısmına dondurma eklemek istiyorsanız kaseye irmik helvasını bir miktar koyun hafif bastırın orta kısmına dondurmayı ilave edip üzerine tekrar helvadan ekleyerek kaşıkla bastırıp şekil verin.Servis esnasında kaseyi tatlı tabağına ters çevirin.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı irmik
  • çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 2 kaşık toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 avuç dolmalık fıstık ( isteğe göre )
  • limon yada portakal kabuğu rendesi

 Yapılışı:

Tencereye fıstıklı yapacaksanız fıstığı yağı ve irmiği koyup kısık ateşte irmiğin rengi değişene kadar kavuralım.Ayrı bir kapta süt , 1 su bardağı toz şeker , su ve vanilyayı karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım.

İrmik kavrulduktan sonra  hazırladığımız sütlü karışımı ilave edip portakal yada limon kabuğu rendesini ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.Üzeri göz göz olunca  kapağını kapatalım . Suyunu çekmesini bekleyip 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip tekrar karıştıralım.ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim.Servis edeceğimiz kaplara koyarak üzerine portakal rendesi ve tarçın serperek servis yapalım.Yanına 1 top dondurmayla mükemmel

İrmiği iyice kavurmayı ihmal etmeyin az kavrulunca lezzetini tam alamazsınız.

Afiyet Olsun 



SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter