Portakalın hazır mevsimiyken bu lezzeti yapmanızda fayda var.Hem yumuşacık sünger gibi bir yapısı var hem de pekmezle farklı bir lezzete sahip.Fotoğrafları hala tamamlayıp yükleyemedim artık usura bakmayın malum bunca tarifi hazırlamak için epey zaman gerekli.
Tarifi uzun süre önce denedim güvenle yapabilirsiniz . O sıralarda blog yapma fikri keşke aklımın ucundan geçmiş olsaydı diye hayıflanıyorum her resimsiz tarifte. Malzemeleri 2 katına çıkartarak yapabilirsiniz tek fark yumurtayı 3 ten fazla kullanmayın yumurta kokusu çok baskın geliyor.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- çeyrek su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı krema
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtayı kırıp mikserle az tuz ilavesi ile çırpalım.içerisine sıvıyağ , pekmez , krema ve portakal rendesini ilave edip tekrar karıştıralım.Elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip son kez karıştıralım.Bu sırada kahve fincanlarını hafif yağlayalım fincanların yarısına gelecek şekilde dolduralım.Geniş bir tencereye su dolduralım içerisine fincanları yerleştirelim. Üzerine temiz bir bez koyarak kapağı kapatalım.Kısık ateşte 15 - 20 dakika pişirelim.Mis gibi portakal kokulu kekimiz hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder