SÜRPRİZLİ ŞEKERPARE
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ceviz kırığı
Şerbeti :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Fırını öncelikle 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Karıştırma kabına unu alalım ortasını açıp malzemeleri unun tam ortasına koyup kaşık yardımıyla kenarlardan alarak yedirelim. Hamurumuz gayet yumuşak olacak yuvarlak küçük toplar hazırlayalım .Top haline getirdiğimiz hamurun ortasına cevizi koyup yuvarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirelim. 5 dakika hamuru dinlendirip ısıtılmış fırında pişirelim.
Tatlımız fırında pişerken şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım. Ocakta hafif kaynatmaya başlayalım çeyrek limon suyunu şerbete ekleyip kıvam alana kadar kaynatalım. Ocaktan alıp ılımasını bekleyelim. Fırından çıkan tatlılarımız soğuduğunda ılık şerbeti tatlımızın üzerine dökelim .
Kabın üzerini kapatalım ki buharlaşma sayesinde tatlımız şerbeti daha kolay çeksin. Soğumaya başladığında buzdolabına alalım.Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder