FIRINDA PORTAKALLI ELMA
Yaz kış severek yenecek tarzda bir tatlı. Hem hafif hem
sağlıklı aranızda belki ben gibi elma tüketemeyenler vardır eminim sizde
elmanın bu haline bayılacaksınız. Bakalım nasılmış tarifimiz. Yemek sonrası
ikram edebileceğiniz bu müthiş lezzeti hazırlamak için kolları sıvayalım. Haydi
o halde kolay gelsin görev bizi bekler.
Malzemeler:
6 adet elma
3 adet portakal
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı.
Elmaları iyice yıkayıp kurutalım. sap kısımlarına 2 cm
uzaklıkta bıçakla keselim. Portakalı yıkayalım kabuğu ile birlikte halka
halinde keselim elimizde 6 dilim portakal halkası olacak. Kalan kısmın suyunu
sıkacağımız için gerekli olacak. Pişireceğimiz ısıya dayanıklı kabın içerisine
portakal dilimlerini koyalım üzerlerine elmaları yerleştirelim.
Kalan
portakalın suyunu sıkarak toz şekerle karıştıralım elmaların çizdiğimiz
çiziklerin üzerine karışımı dökelim. Fırını 75 dereceye ayarlayıp kabımızı
fırına pişmeye yollayalım. Elmalara bıçak batırarak pişme kontrolü yapabiliriz.
Bıçağı batırdığımızda yumuşamış olduğunu farkedersek fırından çıkartmanın
zamanı gelmiştir. Portakal dilimiyle birlikte elmayı servis yapabileceğiniz gibi dondurma ile
birlikte soğuduğunda servis yapalım.
Dilerseniz servis
sırasında az miktarda tarçın serperek daha lezzetli bir tat elde edersiniz.
Kalan portakalın suyu yeterli gelmezse portakal suyu ilavesi yapmanızda bir
sakınca yok.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder