Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

FIRINDA PORTAKALLI ELMA

Written By Azmalzemelimutfak on 7 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 07, 2018




FIRINDA PORTAKALLI ELMA

Yaz kış severek yenecek tarzda bir tatlı. Hem hafif hem sağlıklı aranızda belki ben gibi elma tüketemeyenler vardır eminim sizde elmanın bu haline bayılacaksınız. Bakalım nasılmış tarifimiz. Yemek sonrası ikram edebileceğiniz bu müthiş lezzeti hazırlamak için kolları sıvayalım. Haydi o halde kolay gelsin görev bizi bekler.

Malzemeler:

6 adet elma

3 adet portakal

2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı.


Elmaları iyice yıkayıp kurutalım. sap kısımlarına 2 cm uzaklıkta bıçakla keselim. Portakalı yıkayalım kabuğu ile birlikte halka halinde keselim elimizde 6 dilim portakal halkası olacak. Kalan kısmın suyunu sıkacağımız için gerekli olacak. Pişireceğimiz ısıya dayanıklı kabın içerisine portakal dilimlerini koyalım üzerlerine elmaları yerleştirelim. 

Kalan portakalın suyunu sıkarak toz şekerle karıştıralım elmaların çizdiğimiz çiziklerin üzerine karışımı dökelim. Fırını 75 dereceye ayarlayıp kabımızı fırına pişmeye yollayalım. Elmalara bıçak batırarak pişme kontrolü yapabiliriz. Bıçağı batırdığımızda yumuşamış olduğunu farkedersek fırından çıkartmanın zamanı gelmiştir. Portakal dilimiyle birlikte elmayı servis yapabileceğiniz gibi dondurma ile birlikte soğuduğunda servis yapalım.

 Dilerseniz servis sırasında az miktarda tarçın serperek daha lezzetli bir tat elde edersiniz. Kalan portakalın suyu yeterli gelmezse portakal suyu ilavesi yapmanızda bir sakınca yok.

Afiyet Olsun   

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter