Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

DONAT

Written By Azmalzemelimutfak on 16 Şubat 2018 Cuma | Şubat 16, 2018

DONAT

Evde donat yapıyoruz.Hem pratik hem de oldukça basit bir göz atalım isterseniz nasılmış.

Malzemeler:

1 nescafe fincanı süt

3 yemek kaşığı margarin

1 adet yumurta

yarım paket kabartma tozu

aldığı kadar un

çeyrek çay bardağı toz şeker

üzerini süslemek için:

Benmari usulü eritilmiş çikolata,çikolata sos, marmelat , pudra şekeri dilediğinizle süsleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Karıştırma kabında yumurtayı çırpıcı yardımıyla çırpalım.margarin ve toz şekeri ilave edip hafif mıncıklayalım.Margarini bu sırada eritelim sütü ilave edip un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp hamurumuzu yoğuralım.Yoğurduğumuz hamuru 20 dakika dinledirip un serpilmiş tezgahta hamuru merdane yardımıyla açalım.Donat boyutunu oluşturmak için bize bir adet bardak ve steril edilmiş su şişesi kapağı gerekli.Açılmış hamuru bardak yardımıyla bastırarak yuvarlaklar oluşturalım.İç taraftaki minik yuvarlak içinde su şişesi kapağını bastırarak minik yuvarlağı oluşturuyoruz.

Hazlrladığımız hamurları bol kızgın sıvı yağda kızartalım.Kalan parçaları birleştirerek tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Minik bir parça hamuru kızgın yağa atarak kontrol edelim attığımız hamur parçası yağın üzerine çıkıyorsa yağımız tam istediğimiz sıcaklıktadır.Isınmamış yağa atarsanız hamur çok fazla yağ çeker buna dikkat etmenizde yarar var.

Tüm hamurları kızarttıktan sonra fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyabilirsiniz.Fırın telini tezgaha koyun  kağıt havluyu serin üzerine kızaran hamurları koyun böylelikle fazla yağ daha çabuk akacaktır.Bundan sonrası size kalmış pudra şekeri serpip tüketebileceğiniz gibi çikolatayı benmari usulü eritip donatları çikolataya batırıp soğutabilir üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.Donatları  ortadan kesip arasına marmelat sürebilirsiniz.Bakalım nasıl güzellikler çıkacak.Yapın ve benimle paylaşın.

Afiyet Olsun 




SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter