Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » TAVADA EV USULÜ LAHMACUN YAPIYORUZ

TAVADA EV USULÜ LAHMACUN YAPIYORUZ

Written By Azmalzemelimutfak on 28 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 28, 2018




Daha önce yine evde lahmacun tarifi vermiştim bu tarifte tavada pişirilenini vermek istedim.Her ikisinin lezzetide birbirinden güzel bu arkadaş tavada piştiğinden dolayı evdekilerle azıcık savaş vermek durumunda kalabilirsiniz baştan söylemiş olayım.)) Malum evi müthiş lahmacun kokusu saracak ve mutfak ziyaretleri artacak kokuyu duyan mutfağa gelecek :)) Kolay gelsin ne diyeyim şimdiden ellerinize sağlık .Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum .
EV USULÜ LAHMACUN 2

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya(instant)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar su ( 4-5 su bardağı )
  •  1,5 çay kaşığı toz şeker
      İç Harcı için :
  • 250 gr.kıyma
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • yarım demetten daha az maydanoz (ince kıyılmış)
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
Yapılışı:

Maya ve toz şekeri karıştırma kabına alalım , üzerine unu ekleyip ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım.Hamurumuz çok katı olmayacak ele yapışmayacak bir hamur elde etmemiz gerekmekte.Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç filmle kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim.

Bu sırada iç harcını hazırlayalım soğanı rendeleyelim, rende domates , kıyılmış maydanoz kıyma , tuz , karabiber , kırmızı biber ekleyip karıştıralım .Su ilavesini iç harcına sonrada ilave edelim .Hamurumuz mayalandıktan sonra tuzunu ilave edip bir kez daha yoğuralım ve hamurdan küçük parçalar kopararak unlanmış tezgaha alıp hamurları yuvarlayalım. 

 Merdane ya da oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım İç harcına su ilavesi yapıp karıştırdıktan sonra orta kısmına kaşıkla harçtan koyup yaydıralım.Yapışmayan teflon tavaya alarak üzerine kapak kapatım orta hararetli ocakta pişirelim. Piştikten sonra üzerine tereyağ sürüp lezzetini 2 kat arttırabilirsiniz.

Maydanoz , marul, taze soğan , roka ,tere ,kırmızı lahana salatası  ve limonla servis yapalım. Lahmacunun olmazsa olmazı Ayranı da unutmamakta fayda var.

Afiyet Olsun











SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter