Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

MİNİK PASTALAR YAPALIM

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 22, 2018

HAVUÇLU MİNİ PASTA

Havuç bilindiği gibi oldukça besleyici bir sebze eh durum böyle olunca sadece salatalarda kullanmak olmaz.Göz sağlığı için oldukça önemli olduğunu hepimiz biliyoruz bunun yanısıra cilde iyi gelir yağı cilt lekelerini gidermede birebirdir.

Hücre yenileme özelliği vardır , havuç suyu taze olarak tüketildiğinde kalp ve damar sağlığına iyi gelir.Potasyum yönünden oldukça zengindir, lifli bir besindir sindirim sistemine faydalıdır.

Malzemeler:

  • 3 adet  yumurta
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ  az malzemeli mutfakta çeyrek  su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı şeker az malzemeli mutfakta 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç az malzemeli mutfakta 3 adet rendelenmiş havuç
  • 2 ,5  su bardağı un
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviziçi ya da fındık içi  az malzemeli mutfakta çeyrek su bardağı ceviz içi ya da fındık içi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın az malzemeli mutfakta 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema Malzemeleri:

  • 250 gr krem ​​peynir az malzemeli mutfakta 3 yemek kaşığı krem peynir
  •  
  • 55 gr tuzsuz tereyağı az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı tereyağı
  •  
  • 240 gr toz şeker az malzemeli mutfakta 3 yemek kaşığı toz şeker
  •  
  • 1 yemek kaşığı krema veya süt

Süsleme Malzemeleri:

  • ceviz içi yada fındık içi

Yapılışı:

Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtalım ( turbo fırınlarda 70 derece  yeterli ) Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Yağ, tarçın ,havuç rendesi , limon kabuğu ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Unu eleyerek karışıma ekleyip karıştıralım.Yağlanmış ve unlanmış tepsiye karışımı dökelim.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Ceviz içini rondoda toz halinde parçalayalım

Krema Tarifi:

Tereyağı ve krem peyniri 1 dakika kadar çırpalım . Toz şeker ve kremayı ekleyip bir dakika düşük hızda çırpalım , daha sonra yüksek hızda yaklaşık 3 dakika çırpalım.Kremayı buzdolabına kaldırıp kıvamının oluşmasını sağlayalım.

Kekimiz fırından çıktıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletip istediğimiz boyutta bardakla yuvarlak şekilde keselim.Kestiğimiz yuvarlakların arasına krema sürüp diğer parçayı üzerine ekleyelim .Kenar kısımlarını krema ile kaplayıp rondoda toz haline getirdiğimiz ceviz serperek servis yapalım. 

Afiyet Olsun  

 

.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter