Tam bir sağlık deposu bu salatayı bir yiyen birde yemeyen
pişman .Onca yararı varken hala kereviz yemeyen var mıdır diye düşünüyorum. Tam
mevsiminde yenilmesinde fayda var bu muhteşem ve yararlı sebzenin hem yapımı
çok kolay hem de besin değeri çok fazla haftada
en az bir kez kereviz tüketilmesi gerektiği uzmanlarca açıklandı .
Kerevizin faydaları saymakla bitmiyor en dikkat çekici
olanları ; hücre yenileme özelliği , kansızlığa iyi gelmesi, tansiyon
düzenlemede oldukça etkili, kalp sağlığı için oldukça faydalı, şeker
hastalığına iyi gelen bir sebze birde bu şekilde deneyelim ne dersiniz ?
Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- limon
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Üzeri için
- Siyah yada yeşil zeytin
- kırmızı turp
- turşu
- maydanoz yaprağı
- kereviz sapı ve yaprakları
- Tuz
- dereotu
- ceviz içi
- zeytinyağı
Yapılışı:
Kerevizleri yıkayıp soyalım. Rendeleyip , tuz ve limon suyunu ilave edelim . Mayonez ve yoğurdu ekleyip
karıştıralım. Servis tabağına yerleştirip üzerini istediğiniz malzemelerle
süsleyelim .servis öncesiş bir süre buzdolabında dinlendirelim ki tüm lezzet ortaya çıksın. Son dokunuş olarak zeytinyağı gezdirip servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder