Bol vitaminli bu tarifi çok seveceksiniz eminim .İster çorba gibi yapıp tüketin isterseniz yemek olarak oldukça doyurucu bulgur sevenlerdenseniz seve seve tüketeceksiniz.Bakalım nasılmış kolay gelsin.
Malzemeler:
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
sıcak su
Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Öncelikle kapaklı geniş bir kaseye bulguru koyalım.Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.Bulgurumuz kabarırken bizde diğer malzemeleri hazırlayalım.Soğanı yemeklik doğrayalım , biberi ince kıyalım kenara alalım.Doğradığımız soğanı tencereye alıp zeytinyağında kavuralım.Üzerine doğradığımız yeşil biberi ekleyelim hafif rengi değişene kadar kavuralım Salçasını ilave edip bir kaç dakika kavuralım ocağımızı kapatalım.
Bulgur kabardığında içerisine baharatları ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuralım.2 yemek kaşığı unu ilave ederek bir miktar suyla tekrar yoğuralım.Küçük bir kaseye su koyalım elimizi ıslatıp bulgurdan parçalar kopartıp yuvarlak minik köfteler hazırlayalım.Hafif unlanmış tepsi yada tabağa alıp işleme aynı şekilde devam edelim.Harcın tamamı bittiğinde soğanlı karışıma az miktarda sıcak su ilave edip tuzunu atalım. Hazırladığımız köftecikleri ekleyelim .Sarımsağı kasede dövecek ile dövelim içerisine yoğurdu ekleyip karıştıralım.Sos tavasına nane ve pul biberle az miktarda zeytinyağı koyarak kızdıralım.Köftemiz hazır olduğunda tabaklara servis yapalım üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de sosu ekleyerek servis yapalım.
Çorba gibi olmasını isterseniz su miktarını fazla olmasına özen gösterin.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder