Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , , » VEJETERYANLARA ÖZEL / FARKLI LEZZETTE ÇITIR BÖREK ARAYANLAR

VEJETERYANLARA ÖZEL / FARKLI LEZZETTE ÇITIR BÖREK ARAYANLAR

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 22, 2018


Hep aynı iç malzemeleriyle börek hazırlayacak değiliz ya .Arada farklılıklar yapmak hoş oluyor işin açıkcası .Mutfağımız o kadar geniş ki her an farklı bir tarifle karşılaşmak mümkün.Yine kendi tariflerimden birisi lezzetine hep bayılmışımdır  farklı bir lezzete sahip insanda ilk lokmadan itibaren merak uyandırıyor.Bakalım nasılmış.

NOHUTLU BÖREK

Malzemeler
  • 3 adet yufka
İç harcı için
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 çay kaşığı Tuz
  • çeyrek çay kaşığı Kimyon
  • yarım çay kaşığı Karabiber

Üzerine için :
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı su 
  • Haşhaş tohumu ( siyah haşhaş ) veya susam

Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtalım.Nohutları mutfak robotunda ezelim . Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuralım . Nohut , tuz , karabiber , ve kimyonu ilave edip tekrar karıştırıp soğuması için ocaktan alalım.Yufkayı tezgaha yayalım üzerine az miktarda yağ gezdirip 2 ye katlayalım.Yufkanın kenar kısmına iç harcın bir kısmını yayıp rulo şeklinde saralım.

Bıçakla rulodan eşit aralıklarla parçalar kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim . Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım . Böreklerin üzerlerine yağ ve suyu karıştırarak sürelim haşhaş tohumuya da susam serpelim.180 0 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Ilık olarak servis yapalım.Çıtır çıtır lezzetteki bu böreğe bayılacaksınız.

Afiyet Olsun 

 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter