Hep aynı iç malzemeleriyle börek hazırlayacak değiliz ya .Arada farklılıklar yapmak hoş oluyor işin açıkcası .Mutfağımız o kadar geniş ki her an farklı bir tarifle karşılaşmak mümkün.Yine kendi tariflerimden birisi lezzetine hep bayılmışımdır farklı bir lezzete sahip insanda ilk lokmadan itibaren merak uyandırıyor.Bakalım nasılmış.
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 çay kaşığı Tuz
- çeyrek çay kaşığı Kimyon
- yarım çay kaşığı Karabiber
Üzerine için :
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
- Haşhaş tohumu ( siyah haşhaş ) veya susam
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtalım.Nohutları
mutfak robotunda ezelim . Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında
pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuralım . Nohut , tuz , karabiber , ve kimyonu ilave edip tekrar karıştırıp soğuması için ocaktan alalım.Yufkayı tezgaha yayalım üzerine az miktarda yağ gezdirip 2 ye katlayalım.Yufkanın kenar kısmına iç harcın bir kısmını yayıp rulo şeklinde saralım.
Bıçakla rulodan eşit aralıklarla parçalar kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim . Diğer yufkaları da aynı şekilde
hazırlayalım . Böreklerin üzerlerine yağ ve suyu karıştırarak sürelim haşhaş tohumuya da susam serpelim.180 0 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Ilık olarak servis yapalım.Çıtır çıtır lezzetteki bu böreğe bayılacaksınız.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder