Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BÖREK

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 21, 2018



SOSLU PATATESLİ  BÖREK


Hep aynı tarzda böreklerden sıkılanlar için farklı bir alternatif.Sosuyla ve yoğurt ilavesiyle börek le mantı arasında kalan farklı lezzette ve doyurucu bu tarife bayılacaksınız.Yalnız kızartırken ve sosun içerisinde kullandığınız yağın aynı olmasına özen gösterin. Farklı yağlar mideyi zorlayacağı için kaynamaya neden olabilir.

       malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 3 adet yufka
  • 2 baş soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • çeyrek çay kaşığı karabiber


       Sos için


  • 3 yemek kaşığı domates salçası  ( acı seviyorsanız biber salçası kullanabilirsiniz )
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • yoğurt


Yapılışı:

Yufkalar şerit halinde 2-3 cm eninde keselim. Patatesler haşlayalım  , 2 baş soğanı ince doğrayıp az yağla kavuralım .ince kıyılmış maydanoz ve 1 kaşık salça ekleyerek kavurmaya devam edelim. Haşlanan patatesleri püre haline getirip soğanlı karışıma ilave edelim  tuz ve karabiberini ekleyip birkaç kez karıştırıp ocaktan alalım. Soğuması için bir süre bekleyelim

Yufkanın en ucuna biraz patates koyarak  muska şeklinde ( üçgen )  saralım  .Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup yağı kızdıralım yufkaları kızartalım. Isıya dayanıklı cam tepsi yada fırın tepsisine dizelim. 

Bir kasede salça ve sıcak suyu karıştırarak sos hazırlayalım. Sarımsağı kasede dövüp üzerine yoğurt ilave edelim bir kenara alalım. Sosu yufkaların üzerine döküp 180 derecede ısınmış fırında bir süre pişirelim .Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim .

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter