SOSLU PATATESLİ BÖREK
Hep aynı tarzda böreklerden sıkılanlar için farklı bir alternatif.Sosuyla ve yoğurt ilavesiyle börek le mantı arasında kalan farklı lezzette ve doyurucu bu tarife bayılacaksınız.Yalnız kızartırken ve sosun içerisinde kullandığınız yağın aynı olmasına özen gösterin. Farklı yağlar mideyi zorlayacağı için kaynamaya neden olabilir.
malzemeleri
- 4 adet patates
- 3 adet yufka
- 2 baş soğan
- 5-6 dal maydanoz
- sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- çeyrek çay kaşığı karabiber
Sos
için
- 3 yemek kaşığı domates salçası ( acı seviyorsanız biber salçası kullanabilirsiniz )
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- Sıvı yağ
- yoğurt
Yapılışı:
Yufkalar
şerit halinde 2-3 cm eninde keselim. Patatesler haşlayalım , 2 baş soğanı ince doğrayıp az yağla kavuralım .ince kıyılmış maydanoz ve 1 kaşık salça ekleyerek
kavurmaya devam edelim. Haşlanan patatesleri püre haline getirip soğanlı
karışıma ilave edelim tuz ve
karabiberini ekleyip birkaç kez karıştırıp ocaktan alalım. Soğuması için bir
süre bekleyelim
Yufkanın
en ucuna biraz patates koyarak muska
şeklinde ( üçgen ) saralım .Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup yağı kızdıralım
yufkaları kızartalım. Isıya dayanıklı cam tepsi yada fırın tepsisine
dizelim.
Bir kasede salça ve sıcak suyu karıştırarak sos hazırlayalım.
Sarımsağı kasede dövüp üzerine yoğurt ilave edelim bir kenara alalım. Sosu yufkaların
üzerine döküp 180 derecede ısınmış fırında bir süre pişirelim .Servis sırasında
üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim .
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder