Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

FARKLI MAKARNA TARİFLERİ

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 14, 2018

PATLICAN DİLİMLİ  SOSLU MAKARNA


Yİne makarnamız var oldukça beğeni alan bir tarifi daha paylaşmak istedim.Umarım sizler ve sevdiklerinizde beğenir.Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Malzemeler:

2 adet patlıcan

3 adet domates

1 diş sarımsak

yarım kase kaşar peyniri yada lor peyniri

3-4 yaprak fesleğen

1 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

haşlanmış makarna


Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını şeritli olacak şekilde soyalım.Genel tabir pijama şeklinde ama ben bilmeyenler vardır diye düşünerek yazdığım için yine açıklayayım. Patlıcanın sap kısmını keselim soyacak yardımıyla bir sıra soyalım diğer sıra kabuklu kalsın tekrar soyalım patlıcanın soyulma tarzı bu şekilde.Patlıcanları halka şeklinde keselim bir süzgeceyerleştirelim..Üzerlerine tuz serperek 1 saat bekletelim. Süre sonunda yıkayıp fazla tuzunu alalım kağıt havlu ile kurutarak kızgın yağda kızartalım.Kağıt havlu serilmiş bir kaba alarak fazla yağını süzelim.

Makarnamız henüz pişmediyse bol tuzlu suda makarnamızı haşlayalım. Sos tenceresine 3 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi küçük doğranmış sarımsağı, ve zeytinyağını koyarak pişirelim.İçerisine kaşar peyniri yada lor peynirinin bir kısmını , tuz ve karabiberi   ilave ederek 5 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.Makarnamızı süzelim kapaklı bir servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız sosu dökelim .Fesleğeni ince kıyalım kalan lor peyniri ya da kaşar peyniri ile karıştıralım. Makarnamızı servis yaparken soslu makarnanın üzerine  kızartılmış patlıcanlardan ekleyip üzerine fesleğenli kaşar peynirini serpelim.Mükemmel lezzette makarnamız hazır .

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter