Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

DOĞAL ÜRÜNLER

Written By Azmalzemelimutfak on 18 Şubat 2018 Pazar | Şubat 18, 2018

EV YAPIMI LABNE PEYNİRİ


Katkısız ve doğal mutfakla artık tanışmanın zamanı geldi de geçiyor bile .Üreticiler insan sağlığını hiçe sayarak bol katkı maddeleriyle dolu ürünleri üretmeye ve satmaya devam ediyorlar. Gün geçmiyor ki yediğimiz ürünlerin içerisinde bulunan katkı maddelerine bir yenisi ekleniyor.O halde bizde elimizden geldiğince doğal olanları tercih edeceğiz hem kendi sağlığımızı hem de sevdiklerimizin sağlığını koruyacağız.Doğal olana biz yöneldikçe üreticiler belki yola gelir yoksa bu iş çığrından çıktı. Süt ürünlerinin içerisinde plastik koyacak kadar ileriye gidildi.

Labnemiz çok lezzetli oluyor verdiğim miktara göre az çıkacak arttırabilirsiniz.Buzdolabında dayanma süresi 3 gün zaten bu miktarda 3 günde zaten bitmiş olur taze taze yapın ama kendiniz yapın.Ne yediğinizi bilerek tüketin.Mutfakta zaman geçirin sağlıklı ürünler tüketin.

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı krema

2 yemek kaşığı katı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağ

çeyrek limon

Yapılışı:

Öncelikle tenceremizi suyla ıslatalım kaynatırken krema dibe çöküp yanmasın bu yüzden ıslatmakta yarar var.Aynı şeyi açık süt aldığınızda da uygulayın .1 litre sütten 1 su bardağı kenara ayıralım. 1 su bardağı kremayı tencereye koyduğumuz süte ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım ve 1 taşım kaynatalım . 

Onlar kaynarken 1 bardak sütü kaseye alıp  içine katı yoğurdu ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım.Kaynamakta olan krema ve süte  yoğurtlu karışımı  ve tereyağı ilave ederek tekrar karıştıralım . Şimdi sıra geldi limon suyunu ekleyip kestirmeye tencere ocaktayken limon suyunu tencereye ilave edelim ve karıştıralım bir kaç dakika sonra süt kesilmeye başlayacak 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım.İlk sıcaklığı geçince tel süzgeçte suyunu süzdürelim.Ev yapımı katkısız labne peynirimiz hazır .Pastalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dilerseniz az miktarda tuz ilave edebilir dayanma süresini uzatabilirsiniz.

Başka bir alternatif daha size içerisine taze nane ve dereotunu robotta parçalayıp labne peynirine karıştırıp tüketebilirsiniz. Yurt dışında dereotlusunu denemiştim mükemmel bir lezzeti var tavsiye ederim.

diğer doğal ev yapımı tariflere buradan ulaşabilirsiniz
Afiyet Olsun

tamamı denemiş ,beğeni almış tarifler


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter