Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 4

Written By Azmalzemelimutfak on 23 Şubat 2018 Cuma | Şubat 23, 2018

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL4

  •  Çelik mutfak eşyaları  belli bir kullanımdan sonra eski parlaklığını yitirir. Eskisi gibi pırıl pırıl parlaması için kimyasal ve pahalı ürünleri kullanmak yerine mutfağınızdaki sirkeyi kullanmaya ne dersiniz.? Küçük bir tavada sirkeyi  ısıtıp ocaktan alın , Yumuşak bir bezi sirkeye batırarak iyice ovun ardından durulayın , pamuklu hav bırakmayan  bir bezle kurulayın parladığını göreceksiniz. 
  • Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile ıslatıp bakır kapları ovun parladıklarını göreceksiniz.

  •  Yemek yaparken tencerenin dibi tuttuysa telaşlanmanıza  gerek yok. Sakın kazımaya yada telle ovmaya falan kalkmayın. Tencerenin içerisindeki yemek artıklarını temizleyebildiğiniz kadar çıkartın çıkmıyorsa rahat bir nefes alın. Kalın tuz ve karbonat yardımımıza koşacak .Tencereye bir miktar karbonat ve 1 avuç kalın tuz döküp çok az sıcak su ekleyip kenara alın .Tencereyi kendi haline bırakın karbonat ve tuzun etkisiyle sizi zorlamadan çıktığını göreceksiniz.

  •  Uzun süre kullanılmayan çaydanlıkların içerisinde çoğunluka istenmeyen kokular oluşur.Bunu önlemenin  en basit yolu içerisine  kullanmayacağınız zamanlarda bir iki parça kesme şeker atmak. Kesme şeker kokunun oluşmasını engeller.
  • Sürahinizin dip kısmında hafif kireçlenme tarzı bir leke oluşmuşsa çözümü yine mutfağınızdaki sirke ve tuzda.Bir miktar sirkeyi sürahiye dökün üzerine kalın kaya tuzu ekleyerek 1-2 dakika çalkalayın duruladığınızda lekenin çıktığını göreceksiniz.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter