Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PATLICAN SEVERLER BU LEZZETE BAYILACAKSINIZ

PATLICAN SEVERLER BU LEZZETE BAYILACAKSINIZ

Written By Azmalzemelimutfak on 20 Şubat 2018 Salı | Şubat 20, 2018



harika lezzet,karnıyarık,salça soslu,fırında karnıyarık nasıl yapılırPATLICAN KARNIYARIK
 


Patlıcan sevenlerin en beğendiği yemeklerden birisi birde fırında üzeri nar gibi kızarmışsa off yiyenler hayran kalır .Bir tane daha alabilir miyim sorusuna hazırlanın özellikle küçük patlıcan kullanmışsanız. Asla tek patlıcan yetmiyor gözlemlediğim bu J) bakalım nasılmış tarifim haydi kolay gelsin.
Minik bir hatırlatma yapayım patlıcanları hangi yağ ile kızarttıysanız iç malzemesini de aynı yağla hazırlamaya özen gösterin diğer türlü midede kaynamaya neden olursunuz. İki farklı özellikteki yağ birleşince rahatsız ediyor bilginize.



             Malzemeler:
 

  • 6 adet  küçük patlıcan 
  • 100 gr  dana kıyma 
  • 2 adet soğan
  • 3  adet domates
  • 3 adet sivri biber 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • ılık su 


Yapılışı:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyalım tuzlu su hazırlayıp patlıcanları acısı çıkana kadar bekletelim. Bekleme süresi dolduktan sonra sade suyla yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kurutalım. Patlıcanların sığacağı büyüklükte bir tavayı ısıtalım ardından sıvı yağ ekleyerek kızdıralım ve patlıcanları kızartalım.

Kızaran patlıcanların yağını almak için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıp birkaç dakika bekletelim ardından pişireceğimiz ısıya dayanıklı kap yada fırın tepsisine patlıcanları dizelim. Patlıcanları bıçak yardımıyla fazla derin olmayacak şekilde ortadan bölelim , kaşık yardımıyla iç koyabilecek genişliğe getirelim. Fazla derin kesmeyelim ki servis esnasında patlıcanlar parçalanmasın.  

Soğanı ince doğrayalım  kızdırılmış tavada az yağ koyarak soğanı kavuralım , biberleri ince doğrayıp soğana ilave edelim Kıymayı ekleyerek hepsinin kavrulmasını sağlayalım. Domatesin kabuklarını soyalım ve doğrayalım kavrulan kıymalı karışıma ekleyip kavurmaya devam edelim. 

Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edip ocaktan alalım. Harcı patlıcanların içerisine dolduralım . Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ılık su ile karıştırarak sulu bir sos elde edelim . Doldurulmuş patlıcanların üzerine dökelim. Dilim domates ve dilim biberleri kıymalı harcın üzerine yerleştirelim. Tepsiye az miktarda su ilave edip önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun 

 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter