Patlıcan sevenlerin en beğendiği yemeklerden birisi birde
fırında üzeri nar gibi kızarmışsa off yiyenler hayran kalır .Bir tane daha
alabilir miyim sorusuna hazırlanın özellikle küçük patlıcan kullanmışsanız. Asla
tek patlıcan yetmiyor gözlemlediğim bu J)
bakalım nasılmış tarifim haydi kolay gelsin.
Minik bir hatırlatma yapayım patlıcanları hangi yağ ile
kızarttıysanız iç malzemesini de aynı yağla hazırlamaya özen gösterin diğer
türlü midede kaynamaya neden olursunuz. İki farklı özellikteki yağ birleşince
rahatsız ediyor bilginize.
Malzemeler:
- 6 adet küçük patlıcan
- 100 gr dana kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- ılık su
Yapılışı:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyalım tuzlu su
hazırlayıp patlıcanları acısı çıkana kadar bekletelim. Bekleme süresi dolduktan
sonra sade suyla yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kurutalım. Patlıcanların
sığacağı büyüklükte bir tavayı ısıtalım ardından sıvı yağ ekleyerek kızdıralım
ve patlıcanları kızartalım.
Kızaran patlıcanların yağını almak için kağıt havlu
serdiğimiz tabağa alıp birkaç dakika bekletelim ardından pişireceğimiz ısıya
dayanıklı kap yada fırın tepsisine patlıcanları dizelim. Patlıcanları bıçak
yardımıyla fazla derin olmayacak şekilde ortadan bölelim , kaşık yardımıyla iç
koyabilecek genişliğe getirelim. Fazla derin kesmeyelim ki servis esnasında
patlıcanlar parçalanmasın.
Soğanı ince doğrayalım kızdırılmış tavada az yağ koyarak soğanı
kavuralım , biberleri ince doğrayıp soğana ilave edelim Kıymayı ekleyerek
hepsinin kavrulmasını sağlayalım. Domatesin kabuklarını soyalım ve doğrayalım
kavrulan kıymalı karışıma ekleyip kavurmaya devam edelim.
Tuz, karabiber,
kıyılmış maydanoz ilave edip ocaktan alalım. Harcı patlıcanların içerisine dolduralım . Üzerine 2 yemek kaşığı domates
salçasını ılık su ile karıştırarak sulu bir sos elde edelim . Doldurulmuş
patlıcanların üzerine dökelim. Dilim domates ve dilim biberleri kıymalı harcın
üzerine yerleştirelim. Tepsiye az miktarda su ilave edip önceden ısıtılmış
fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder