PRATİK İÇLİ KÖFTE
Bu tarife bayılacaksınız .O kadar pratik ve lezzetli ki her gün yapıp yemek isteyeceğiniz tarzdan .Lezzet aynı lezzet o konuda kaygınız olmasın .Hem daha hafif bakalım nasılmış
Malzemeler:
Köfte harcı:
1 paket irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı ılık su
İç malzemesi:
Yarım kase kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı ceviz içi
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı yenibahar
Çay kaşığının ucuyla tarçın
Yapılışı:
Geniş bir tencerede bulgur ve irmiği
karıştıralım. Üzerine ılık su ekleyip kabarması için kapağını kapatılarak 10 dakika bekleyelim. Bu sırada
soğanı rondoda doğrayalım zeytinyağı koyduğumuz tavada kavuralım. Üzerine
kıymayı ekleyip kavuralım,ceviz içi ve baharatlarını karıştıralım.İnce ince doğranmış maydanozu karışıma ilave edip karıştıralım
soğuması için bekleyelim.
Köftemizin dışını oluşturacak irmik ve bulgurun
içerisine tereyağı ve tuzu ekleyip hamur yoğurur gibi yoğuralım. Orjinal içli
köfte yalnızca ince bulgurdan yapılıyor biz işin azıcık kolayına kaçtık ) ama iyi ki de kaçtık .Oluşturduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölelim. yağlanmış borcama bir tanesini yayalım.Elimizi ıslatıp borcamdaki karışımı bastırarak düzleştirelim. Arasına hazırladığımız cevizli, kıymalı harcı koyalım diğer hamuru karışımın üzerini kaplayacak şekilde yayalım. Az miktarda yağ ilavesi ile 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Bıçakla dilimleyerek servis yapalım. Çıtır çıtır , az yağlı enfes içli köftemiz hazır.Kolayında kolayı bu tarif yıkılıyor:))
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder