YUFKALI
KÖFTE
Malzemeler:
2 adet yufka
Köftesi için
Köftesi için
200gr köftelik kıyma
1 orta boy
soğan
2 diş
sarımsak
1 su bardağı
ekmek kırıntısı
1 avuç
pirinç
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Yumurta akı
– yufkanın içine sürmek için
Sosu
için
3 adet doğranmış domates
5-6 dal taze
kekik ( kuru kekik de kullanılabilir )
1 tutam toz
şeker
Tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yapılışı:
Soğanı
rendeleyelim Sarımsakları ince ince
kıyalım. Kıymayı bir kaba alıp, soğan, sarımsak, ekmek kırıntısı, pirinç , tuz,
karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyerek, yoğuralım.
Yufkayı
tezgaha alıp bir yarımına yumurta akı sürüp diğer yarısını üzerine katlayalım.
Köfte harcını yufkanın uzun kısmına iyice yayıp sıkıca sararak rulo haline
getirelim. Sıkıca sardığımız ruloyu dilimleyelim ve dik şekilde pişireceğiniz
cam fırın kabına dizelim.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Sosu için;
Doğranmış
domatesleri bir sos tenceresine alıp, üzerine taze kekik yaprakları ( yoksa
kuru kekik kullanılabilir ) , şeker, tuz ve karabiberi ilave edelim Ocakta
karıştırarak pişirelim. Bir taşım kaynayan sosu ocaktan alıp fırından çıkan yufkalı
köftelerin üzerine gezdirelim. Süzme
yoğurttan birer tatlı kaşığı da her bir köftenin üzerine koyun. En üstünü de pul
biber ve kekle süsleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder