Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

YUFKALI KÖFTE

Written By Azmalzemelimutfak on 13 Şubat 2018 Salı | Şubat 13, 2018



YUFKALI KÖFTE

Malzemeler:

2 adet yufka

Köftesi için

200gr  köftelik kıyma

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı ekmek kırıntısı

1 avuç pirinç

Tuz

Karabiber

Yenibahar

Yumurta akı – yufkanın içine sürmek için

 Sosu için

3 adet  doğranmış domates

5-6 dal taze kekik ( kuru kekik de kullanılabilir )

1 tutam toz şeker

Tuz

Karabiber 

3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt


Yapılışı:
 
Soğanı rendeleyelim  Sarımsakları ince ince kıyalım. Kıymayı bir kaba alıp, soğan, sarımsak, ekmek kırıntısı, pirinç , tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyerek, yoğuralım.
Yufkayı tezgaha alıp bir yarımına yumurta akı sürüp diğer yarısını üzerine katlayalım. Köfte harcını yufkanın uzun kısmına iyice yayıp sıkıca sararak rulo haline getirelim. Sıkıca sardığımız ruloyu dilimleyelim ve dik şekilde pişireceğiniz cam fırın kabına dizelim.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.

Sosu için;

Doğranmış domatesleri bir sos tenceresine alıp, üzerine taze kekik yaprakları ( yoksa kuru kekik kullanılabilir ) , şeker, tuz ve karabiberi ilave edelim Ocakta karıştırarak pişirelim. Bir taşım kaynayan sosu ocaktan alıp fırından çıkan yufkalı köftelerin üzerine gezdirelim. Süzme yoğurttan birer tatlı kaşığı da her bir köftenin üzerine koyun. En üstünü de pul biber ve kekle süsleyerek servis edelim.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter