Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

SAKALLI SANDVİÇ

Written By Azmalzemelimutfak on 2 Şubat 2018 Cuma | Şubat 02, 2018



SAKALLI SANDVİÇ


Yumuşacık yapısıyla harika bir lezzet peynirin muhteşem lezzeti ilk lokmada büyük keyif almanızı sağlıyor.Doyurucu ve sıvıyağla yapılan bu lezzete bayılacaksınız. Haydi o halde yapmak için mutfağa .Kolay gelsin


Malzemeler:


1 su bardağı ılık süt



1.5 yemek kaşığı şeker


1 yemek kaşığı kuru maya


4 su bardağı un + yarım bardak hamuru yoğurmak için


3 çay kaşığı tuz


yarım su bardağı sıvı yağ


yarım su bardağı yoğurt


1 adet yumurta

İçi için Malzemeler


6 yemek kaşığı krem peynir


150 gr. rende beyaz peynir

Üzeri için Malzemeler


1 yumurta sarısı


2 yemek kaşığı su

Uçları için Malzemeler


yarım bağ maydanoz – ince kıyılmış


1 su bardağı taze kaşar peyniri – rende



Yapılışı:


Hamur için; sütü bir kapta ılıtalım , bir kaseye kuru maya, ve şekeri koyup ılık sütü üzerine döküp ve 5-6 dakika mayanın aktive olmasını bekleyelim.


Ayrı bir kaba un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip üzerine mayalı karışımı döküp  çatalla karıştıralım yavaşça kenarlardan tuz ilave edip  pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğuralım. Aynı kaba yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı döküp yayalım hamuru içine koyup   üzerini streçle iyice kapatıp 30 dakika mayalandıralım. 


Hamur mayalanınca yoğurarak havasını alalım ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsinize dizin tekrar üzerini streçleyelim ve 10 dakika kadar mayalandıralım. 


Hamur mayalanınca bir kasede yumurta sarısı ve suyu çırpıp fırça yardımı ile hamur toplarının üzerine sürelim 180 derce önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakik pişirelim Pişen sandviçleri soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bıçakla ortasından bir kesik atalım .Tam kesmemeye özen gösterelim. İç malzemesini hazırlayıp içine yerleştirelim. Uç malzemesini hazırlayıp onu da iç kısmına yerleştirelim


Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter