SAKALLI
SANDVİÇ
Yumuşacık yapısıyla harika bir lezzet peynirin muhteşem lezzeti ilk lokmada büyük keyif almanızı sağlıyor.Doyurucu ve sıvıyağla yapılan bu lezzete bayılacaksınız. Haydi o halde yapmak için mutfağa .Kolay gelsin
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1.5 yemek
kaşığı şeker
1 yemek
kaşığı kuru maya
4 su bardağı
un + yarım bardak hamuru yoğurmak için
3 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı
yoğurt
1 adet
yumurta
İçi için Malzemeler
İçi için Malzemeler
6 yemek
kaşığı krem peynir
150 gr.
rende beyaz peynir
Üzeri için Malzemeler
Üzeri için Malzemeler
1 yumurta
sarısı
2 yemek
kaşığı su
Uçları için Malzemeler
Uçları için Malzemeler
yarım bağ maydanoz – ince kıyılmış
1 su bardağı
taze kaşar peyniri – rende
Yapılışı:
Hamur için; sütü bir kapta ılıtalım , bir kaseye kuru
maya, ve şekeri koyup ılık sütü üzerine döküp ve 5-6 dakika mayanın aktive
olmasını bekleyelim.
Ayrı bir kaba un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı
ekleyip üzerine mayalı karışımı döküp
çatalla karıştıralım yavaşça kenarlardan tuz ilave edip pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğuralım.
Aynı kaba yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı döküp yayalım hamuru içine
koyup üzerini streçle iyice kapatıp 30
dakika mayalandıralım.
Hamur mayalanınca yoğurarak havasını alalım ve ceviz
büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsinize dizin tekrar üzerini streçleyelim ve
10 dakika kadar mayalandıralım.
Hamur mayalanınca bir kasede yumurta sarısı ve suyu
çırpıp fırça yardımı ile hamur toplarının üzerine sürelim 180 derce önceden
ısıtılmış fırında 15-20 dakik pişirelim Pişen sandviçleri soğumaya bırakalım. Soğuduktan
sonra bıçakla ortasından bir kesik atalım .Tam kesmemeye özen gösterelim. İç
malzemesini hazırlayıp içine yerleştirelim. Uç malzemesini hazırlayıp onu da iç
kısmına yerleştirelim
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder