Kim sevmez ki mis gibi mahlepli paskalya çöreğini.Bu lezzete dayanmak mümkün değil pofidik pofidik kabaran bu çöreği her gün yemek isteyeceksiniz.Bakalım nasılmış bu kokusunda davet olan arkadaş .O halde ne yapıyoruz doğru mutfağa gidip başlıyoruz yapmaya.Haydi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 portakalın kabuğu
6 adet yumurta az malzemeli mutfakta 2 adet yumurta
1 paket vanilya
6 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
File badem ya da fındık kırığı
Yapılışı:
Karıştırma kabında 2 yemek kaşığı şeker ılık su ve mayayı karıştırıp kenara alalım. Tereyağını sos tenceresinde eritip sütle iyice karıştıralım. Mayalı karışımı, kalan şekeri, 1 yumurtanın tamamı diğerinin beyazını ve portakal kabuklarını ilave edip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpalım , kuru malzemeleri iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar arada çok az un ilave ederek iyice yoğuralım.
Bir kabı sıvı yağla yağlayalım yoğurduğumuz hamuru yerleştirip üzerini strec filmle kapatıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandıralım.
Hamur mayalanınca bir kez daha yoğurup tezgaha alalım. Hamurdan 3 eşit parça kopartıp şerit haline getirelim, uç kısımlarını birleştirerek saç örgüsü tarzında örelim ve kalan uç kısımları yine birleştirelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine nemli bez örtüp 15-20 dakika mayalandıralım.
Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım. Mayalanma süresi dolan hamurun üzerine suyla inceltilmiş yumurta sarısını sürüp fındık kırığı ya da file badem serperek ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder