Mis kokulu portakallı kek yapmanın tam zamanı.Hem vitaminli hem daha hafif üstelik evlerimizde zaten var olan bir meyve eh neden farklı şekillerde kullanmayalım değil mi ama? haydi bakalım nasılmış bir göz atalım .Kolay gelsin.
Malzemeler:
2 adet yumurta
3 su bardağı un
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet portakalın suyu
Yapılışı:
Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtalım.Karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mikserle köpük haline gelene kadar çırpalım.İçerisine portakal kabuğu rendesi , kabartma tozu ve unu ilave ederek tekrar çırpalım.Yağlanmış kalıba kek karışımını koyup önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken bizde sosu hazırlamaya başlayalım;
Sos tenceresinin içerisine 1 yemek kaşığı un ve toz şekeri ekleyip karıştıralım üzerine portakal suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.Kekimiz fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip kalıptan çıkartalım servis tabağına alarak hazırladığımız portakal sulu karışımı kekin üzerine dökelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder