BULGURLU ŞİŞ KEBAP
Offf dayanılmaz lezzet hem de hafif ve bulgurla birleşince oldukça doyurucu.Haydi kolları sıvayalım evdekilere de kendimize de bir güzellik yapalım bu lezzetten mahrum kalmayalım.
Malzemeler:
2 kase orta
yağlı kıyma
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 diş sarımsak
kalın bambu şiş
Yapılışı:
İnce bulguru
bir yoğurma kabına koyup üzerine kaynamış su ekleyelim, şişmesi için üzerini
kapatarak bekleyelim. Kıymayı karıştırma kabına alalım içerisine sarımsakları
ince kıyıp ekleyelim. Tuz, karabiber , ve kimyonu ilave ederek yoğuralım. Kıymanın
kıvam alması için bir süre buzdolabında dinlendirelim. Kıymayı buzdolabından
çıkartıp şişmiş bulguru ve zeytinyağını ilave edip iyice yoğuralım. Şişleri
ılık suyun içerisine koyup şişmelerini sağlayalım.
Bunu yapmamızdaki amaç
kıymalı harç pişerken tavada yapacağımız için şişlerin yanmasını istemiyoruz.
Birde kıymalı karışım sağlam dursun istiyoruz. Harcı şişlere adana kebap yapar
gibi geçirelim ellerimizi hafif ıslatırsak daha rahat sıkıştırabiliriz.
Geniş
bir tavayı ocakta ısıtalım şişleri tek tek dizelim her iki tarafını da
iyice pişirelim. Sıcak servis yapalım .Yanına acılı sos hazırlayarak servis yapabilirsiniz.ya da fesleğenli domates sos
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder