MISIR EKMEĞİ
Bayılırım mısır ekmeğine daha önce farklı tarif vermiştim bunu da beğeneceğinizi umarım.
O halde doğru mutfağa bu muhteşem lezzeti yapmaya başlayalım.Haydi bakalım kolay gelsin
Malzemeler
3 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Karıştırma kabına mısır unu , sıvı yağ , tuz , toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım .Üzerine sıcak suyu ilave edip iyice karıştıralım. Kapak kapatıp 10 dakika hamuru dinlendirelim. Bu sırada fırını önceden 180 derecede ısıtalım.Hamurun bekleme süresi dolduğunda yağlı kağıt serilmiş tepsiye bastırarak yerleştirelim.Elimizi hafif ıslatarak hamurun üst kısmını düzleştirelim.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun
Yapılışı
Karıştırma kabına mısır unu , sıvı yağ , tuz , toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım .Üzerine sıcak suyu ilave edip iyice karıştıralım. Kapak kapatıp 10 dakika hamuru dinlendirelim. Bu sırada fırını önceden 180 derecede ısıtalım.Hamurun bekleme süresi dolduğunda yağlı kağıt serilmiş tepsiye bastırarak yerleştirelim.Elimizi hafif ıslatarak hamurun üst kısmını düzleştirelim.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder