PATATESLİ KAŞARLI KÖFTE
Farklı sunumu ve lezzetiyle sofranızda bu güzelliğe mutlaka yer açın.Değişik bir yemek arayışındaysanız mutlaka denemenizi öneririm.
Köfte Harcı için Malzemeler
Farklı sunumu ve lezzetiyle sofranızda bu güzelliğe mutlaka yer açın.Değişik bir yemek arayışındaysanız mutlaka denemenizi öneririm.
Köfte Harcı için Malzemeler
1 kase kıyma
1 adet orta
boy soğan
1.5 su
bardağı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tarçın
1 adet yumurta
Arası için Malzemeler
Tarçın
1 adet yumurta
Arası için Malzemeler
3 adet küçük boy patates – ince doğranmış
8 dilim taze kaşar
Biberiyeli Domates sos
Malzemeler
3 adet domates – soyulmuş küp doğranış
2 diş sarımsak
1 tutam toz şeker
2 yemek kaşığı balzamik sirke ( isteğe bağlı )
1 dal taze kekik
yarım dal biberiye
( taze biberiye bulamıyorsanız aktarlarda biberiye kuru olarak satılmakta .Et yemeklerinde vazgeçilmez bir ürün , tavuk suyu ve et suyu yaparken kullanıldığında farklı bir lezzet veriyor .Evinizde bulundurmanızı tavsiye ederim )
( taze biberiye bulamıyorsanız aktarlarda biberiye kuru olarak satılmakta .Et yemeklerinde vazgeçilmez bir ürün , tavuk suyu ve et suyu yaparken kullanıldığında farklı bir lezzet veriyor .Evinizde bulundurmanızı tavsiye ederim )
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım Patatesleri
ince ince yuvarlak doğradıktan sonra suda 2 – 3 dakika haşlayıp suyunu süzelim.Köfte harcı
için olan tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuralım,Kelepçe
kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve köfteli
harcı ikiye bölüp yarısını kalıbın tabanına parmaklarımızla yayalım.
Haşlanmış patatesleri dizip, üzerine taze kaşar peyniri dilimlerini dizelim . Kalan köfte harcını iki yağlı kağıt arasında kalıptan biraz
büyük olacak şekilde açıp kaşarların üzerine yerleştirelim.180 derece
önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.Sos için
olan tüm malzemeleri sos tenceresine koyup kıvam alıncaya kadar pişirelim ve
fırından çıkan köfteyi dilimleyelip Servis tabağına alalım .Hazırlamış olduğumuz sosu yanında servis yapalım.
0 yorum :
Yorum Gönder