Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATESLİ KAŞARLI KÖFTE

Written By Azmalzemelimutfak on 2 Şubat 2018 Cuma | Şubat 02, 2018



PATATESLİ KAŞARLI KÖFTE

  Farklı sunumu ve lezzetiyle sofranızda bu güzelliğe mutlaka yer açın.Değişik bir yemek arayışındaysanız mutlaka denemenizi öneririm.


Köfte Harcı için Malzemeler

1 kase  kıyma

1 adet orta boy soğan

1.5 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Kimyon
 

Tarçın
 

1 adet yumurta

Arası için Malzemeler
 
3 adet küçük boy patates – ince doğranmış
 
8 dilim taze kaşar
 


 Biberiyeli  Domates sos 


Malzemeler
 
3 adet domates – soyulmuş küp doğranış
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam toz şeker
 
2 yemek kaşığı balzamik sirke ( isteğe bağlı )
 
1 dal taze kekik
 
yarım dal biberiye 

( taze biberiye bulamıyorsanız aktarlarda biberiye kuru olarak satılmakta .Et yemeklerinde vazgeçilmez bir ürün , tavuk suyu ve et suyu yaparken kullanıldığında farklı bir lezzet veriyor .Evinizde bulundurmanızı tavsiye ederim )
 
Tuz
 
Karabiber 

 Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım Patatesleri ince ince yuvarlak doğradıktan sonra suda 2 – 3 dakika haşlayıp suyunu süzelim.Köfte harcı için olan tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuralım,Kelepçe kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve köfteli harcı ikiye bölüp yarısını kalıbın tabanına parmaklarımızla yayalım.

Haşlanmış patatesleri dizip, üzerine taze kaşar peyniri dilimlerini dizelim . Kalan köfte harcını iki yağlı kağıt arasında kalıptan biraz büyük olacak şekilde açıp kaşarların üzerine yerleştirelim.180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.Sos için olan tüm malzemeleri sos tenceresine koyup kıvam alıncaya kadar pişirelim  ve fırından çıkan köfteyi dilimleyelip Servis tabağına alalım  .Hazırlamış olduğumuz sosu yanında servis yapalım.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter