DOLMA
PİRİNÇLİ DOMATES DOLMASI
Kıymasız dolma severlerdenseniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.Bakalım nasılmış tarifimiz.Tarifimizdeki ölçüler 4 ve daha fazla kişi içindir 2 kişilik yapacaksanız pirinç oranını 1 su bardağına düşürebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
çeyrek çay kaşığı yeni bahar
çeyrek çay kaşığı tarçın
2 adet dövülmüş karanfil ( baş kısımlarını dövdükten sonra sap kısımlarını az miktarda ılık suyun içerisine koyup bekletelim ki daha yumuşak olup kokusu çıksın )
Domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı mutfak robotunda parçalayalım. tencereye zeytinyağı koyup hafif ısıtalım üzerine soğan ve sarımsak karışımını ekleyip kavuralım.Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.Kavrulan soğanların üzerine baharatları atıp karıştıralım. Pirinci ilave edelim karıştıralım üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım ocağımızın altını kısalım.
Pilav pişerken bizde domateslerin üst kısmını keselim ortasındaki çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkartıp kenara alalım.İç kısmını elimize tuz alıp tuzluyalım tabağa ters çevirip içerisindeki fazla suyun çıkmasını sağlayalım.Pişmiş ve ılımış pilavı domateslerin içerisine dolduralım.Fırını 180 derecede ısıtalım .
Domatesleri dolduralım borcama sıralayalım .Kapak kısımlarını üzerlerine kapatıp içerisinden çıkan domates çekirdekli karışımı salça, ve az miktarda zeytinyağı ve su ekleyip sos kıvamına getirip domateslerin üzerine dökelim. Isıtılmış fırında 15 dakika pişirip üzerine maydanoz serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder