PASTABAN
Pastalarınızı hazırlarken bu pastabanı deneyerek yapın .Pofidik pofidik kabarıyor 4 katlı pasta olarak kullanılabiliyor.
Malzemeler:
6 adet yumurta
2su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri karıştırma kabında köpük haline gelene kadar mikserle çırpalım.Unu eleyelim içerisine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.Yumurta karışımına tel çırpıcıyla karıştırarak unu ilave edelim.1 fiske tuz ve yarım yemek kaşığı tereyağ ilave ederek mikserle çırpalım.Yağlanmış kalıba karışımın yarısını dökelim.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.Kalan hamuru kalıbı yine yağlayarak pişirelim.Pişen pandispanyalar soğuduğunda naylon ip yardımıyla ortadan keselim.Süt ve kahve karışımıyla ıslatıp ara kremasını aralarına koyarak 4 katlı pasta hazırlayabiliriz.Dış kısmına hazırlayacağınız krem şanti ve süs malzemeleriyle birlikte ev yapımı ve hafif bir pasta elde etmek çok da zor değil.
Pandispanyayı tek kişilik pastalar halinde de hazırlayabilirsiniz.Bardak yardımıyla yuvarlaklar keserek 1 kişilik pastalar hazırlamış oluruz.
Dilerseniz pandispanyayı hazırlayıp buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder