Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KALBURA BASTI

Written By Azmalzemelimutfak on 7 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 07, 2018

KALBURA BASTI

 Sizlere Nefis bir tatlı tarifi vermek istedim.Kıyır kıyır ağızda dağılan bu lezzet mükemmel.Biraz zor gibi gözüksede yaptığınız anda böyle olmadığını göreceksiniz.Önceleri özel kalburlarda yapıldığından bu ismi almış şimdi kolayı var evdeki rende işimizi görüyor.Bakalım nasılmış haydi mutfağa kolay gelsin.

Malzemeler:

1 su bardağı erimiş margarin azmalzemelimutfakta yarım paket ya da yarım bardak svı yağ yapıyoruz

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

yarım su bardağı irmik

1.5 çay kaşığı karbonat

aldığı kadar un

ceviz içi

hindistan cevizi

şurubu için:


4 bardak şeker

3 bardak su

birkaç damla limon suyu


Yapılışı:

Karıştırma kabına Yumurtayı kırıp çatalla çırpalım ,yoğurt,irmik , erimiş margarin ve karbonat'ı ilave ederek karıştıralım. Unu karışıma azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım.Dinlendirmek için üzerini strec filmle kapatalım.Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım. şerbetini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri koyup karıştıralım .Ocağı yakıp 5 dakika kaynatalım.Limon suyunu ekleyerek bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Ceviz içini dövecek yardımıyla ufak parçalar haline getirelim

Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde yuvarlayıp üzerine hafif bastıralım ceviz den bir miktar alarak hamurun içerisine koyalım
elimizle iki ucu birleştirip elips şekil verelim. Rendenin kalın tarafına hafif bastırarak hamura iz çıkmasını sağlayalım.

Pişireceğimiz tepsi ya da fırın kabını yağlayalım.Hazırladığımız hamurları tepsiye dizip üstü kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kalbura bastı sıcak şerbet soğuk haldeyken döküp şerbeti çekmesini sağlayalım.Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpelim.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter