Sizlere Nefis bir tatlı tarifi vermek istedim.Kıyır kıyır ağızda dağılan bu lezzet mükemmel.Biraz zor gibi gözüksede yaptığınız anda böyle olmadığını göreceksiniz.Önceleri özel kalburlarda yapıldığından bu ismi almış şimdi kolayı var evdeki rende işimizi görüyor.Bakalım nasılmış haydi mutfağa kolay gelsin.
Malzemeler:
1 su bardağı erimiş margarin azmalzemelimutfakta yarım paket ya da yarım bardak svı yağ yapıyoruz
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı irmik
1.5 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
ceviz içi
hindistan cevizi
şurubu için:
4 bardak şeker
3 bardak su
birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Karıştırma kabına Yumurtayı kırıp çatalla çırpalım ,yoğurt,irmik , erimiş margarin ve karbonat'ı ilave ederek karıştıralım. Unu karışıma azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım.Dinlendirmek için üzerini strec filmle kapatalım.Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım. şerbetini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri koyup karıştıralım .Ocağı yakıp 5 dakika kaynatalım.Limon suyunu ekleyerek bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Ceviz içini dövecek yardımıyla ufak parçalar haline getirelim
Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde yuvarlayıp üzerine hafif bastıralım ceviz den bir miktar alarak hamurun içerisine koyalım
elimizle iki ucu birleştirip elips şekil verelim. Rendenin kalın tarafına hafif bastırarak hamura iz çıkmasını sağlayalım.
Pişireceğimiz tepsi ya da fırın kabını yağlayalım.Hazırladığımız hamurları tepsiye dizip üstü kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kalbura bastı sıcak şerbet soğuk haldeyken döküp şerbeti çekmesini sağlayalım.Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder