MAKARNA BÖREĞİ
Acıkma anında ya da ani misafir baskınlarında yapılabilecek en kolay böreklerden biri.Hem kısa sürede hazırlanıyor hem de doyurucu.
Öğrenciler için farklı alternatif olabilir.Malum öğrenci evinde fırın pek olmaz o halde fırında pişirmek yerine yağda kızartarak da yapabilirsiniz böreği.Fakat üzerine yumurta sarısı sürmeden .
Malzemeler:
Haşlanmış makarna
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 yumurta
yufka
( kaç adet börek yapmak istiyorsanız makarnanızın miktarına göre yufka sayısı değişiyor )
kaşar peyniri rendesi
5-6 dilim sucuk
kırmızı pul biber (isteğe bağlı )
Yapılışı:
Öncelikle istenilen miktarda makarnayı haşlayıp süzelim. Hazırda olan makarnanız varsa değerlendirmek için mükemmel bir fikir.Böylelikle hem makarna değerlenecek hem de farklı bir börek yapmış olacaksınız. Bir taşla iki kuş vurmak gibi :))
Makarnaya tuz, karabiber,kaşar peyniri rendesi kare kesilmiş sucuklar isterseniz pul biber ekleyip karıştıralım. Yufkayı tezgaha yayıp önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye sonra tekrar ikiye bölüp üçgenler oluşturalım.Üçgen parçaların kalın kısmına makarnalı karışımı yayıp kalın olacak şekilde rulo yapalım.
Yağlı kağıt serilmiş pişirme kabına tüm yufkalar ve makarnalı harç bitene kadar devam edelim. Yumurtayı az tuzla bir kasede çatalla çırpıp böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder