DOMATESLİ MANTI ÇORBASI
Evet yine mükemmel lezzette bir çorba tarifimiz var. Evde bir gün önceden kalan az miktarda mantınız
varsa ve kimseye yetmeyeceğini düşünüyorsanız bu tarif tam sizin için . Genelde
mantı yapılır ertesi güne bir tabağın içerisinde kalır sofraya koysanız kimseye
yetmeyecek eh onca eziyet çekip canım mantıyı yapmışsınız dökemiyorsunuz da bu
durumda bu çorba can kurtaran niteliğinde J)
bakalım nasılmış.
Malzemeler:
- 1 kase mantı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1,5 çay kaşığı kuru nane
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı un
- Sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle tencereye zeytinyağı ekleyelim unu ilave edip
hafif kavuralım. Domatesi yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim rende
domatesi una ekleyip tel çırpıcıyla çırpalım. Domates salçasını ekleyip hafif
kavuralım , sıcak suyu ekleyip
karıştıralım tuz, kuru nane ve tuzu ekleyelim. Pişmiş mantıyı ilave edip 5
dakika kaynatalım. Çorbamız servise hazır .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder