Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KAŞARLI FESLEĞENLİ POĞAÇA

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Şubat 2018 Pazar | Şubat 04, 2018

poğaça,fesleğen,tuzlu,pofidik,kabaran,mayalı poğaça,susamlı,KAŞARLI FESLEĞENLİ POĞAÇA


Yerken ağızda kaşarın bıraktığı enfes lezzet ardından gelen fesleğen ve maydanoz karışımının verdiği aromatik tatla bu poğaçaya bayılacaksınız.Haydi o halde mutfağa ışınlanalım ve bu lezzeti yapmaya başlayalım.Kolay gelsin.

Malzemeler:

1 kase kaşar peyniri ( doğranmış yada rende isteğe bağlı )

5 yaprak fesleğen 

7 dal maydanoz

2 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

6 su bardağı un 

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket instant maya

1,5 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

 Üzerine :

susam

Yapılışı:

Karıştırma kabına maya toz şeker süt su ve yağı ekleyip elimizle karıştıralım .Yumurtanın 1 tanesinin tamamını diğerinin beyazını ekleyip karışıma ilave edelim .Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım.Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika dinlendirelim. Süre sonunda tuzu ilave edip hamuru tekrar yoğuralım üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekletelim.

Bu sırada  maydanoz ve fesleğeni yıkayıp kurulayalım ince ince kıyalım kaşarı küp halinde doğrayalım yada rendeleyelim seçim size kalmış ben doğradım ağıza daha dolu dolu geliyor.iç harcımıza karabiber ve az tuz ilave edip kenara alalım.

Fırını 180 derecede ısıtalım hamur mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serelim.Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım ortasını parmağımızla oyarak iç malzemeyi koyup kapatalım.Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim .Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun 


Yumurta sarısının poğaça ve böreklerde fazla kokmasını istemiyorsanız  az miktarda sıvı yağ karıştırarark fırçayla sürün bu şekilde yoğun yumurta kokusu olmuyor .


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter