Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , » ZEYTİNYAĞLI PİLAKİ YAPIYORUZ

ZEYTİNYAĞLI PİLAKİ YAPIYORUZ

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Şubat 2018 Pazartesi | Şubat 26, 2018



Barbunya Pilakinin yanı sıra birde bu muhteşem lezzeti deneyin derim. Soğuk olarak barbunya pilakiyle yarış edecek nitelikte salçalı ya da salçasız nasıl isterseniz yapabilirsiniz. Kuru fasulyeniz çok sertse dilerseniz geceden ıslattığınız fasulye yi 2 taşım daha kaynatıp yapabilirsiniz. Şimdiden Ellerinize sağlık kolay gelsin.

FASULYE PLAKİ
Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru fasulye ( geceden  sıcak su ile bekletilmiş olması gerekmekte )
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dis sarimsak
  • 6 dal maydanoz
  • yarım  limon
  • 3 su bardağı  su
  • tuz


Yapılışı:
 
Soğanları  ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayalım , Havucu yıkayıp soyduktan sonra yanlamasına keselim Patatesi küp şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyup soğanları ve havuçları 3 kasık su ile öldürelim.

Fasulyenin suyu süzüp , patates , kabuğu soyulmuş bütün sarımsakları tencereye ilave edilip karıştıralım. 3 su bardağı suyu üzerine ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Tuzunu pişmeye yakın koymaya özen gösterelim ki fasulye sertleşmesin. İçerisine isterseniz salça ilave edebilirsiniz fakat bu şekilde lezzeti mükemmel oluyor.

 Pişen pilakiyi oda ısısına geldikten sonra servis tabağına alalım üzerine ince kıyılan maydanoz ve limon dilimleriyle servis yapalım.

Afiyet Olsun
 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter