Barbunya Pilakinin yanı sıra birde bu muhteşem lezzeti deneyin derim.
Soğuk olarak barbunya pilakiyle yarış edecek nitelikte salçalı ya da salçasız
nasıl isterseniz yapabilirsiniz. Kuru fasulyeniz çok sertse dilerseniz geceden
ıslattığınız fasulye yi 2 taşım daha kaynatıp yapabilirsiniz. Şimdiden
Ellerinize sağlık kolay gelsin.
FASULYE PLAKİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasulye ( geceden sıcak su ile bekletilmiş olması gerekmekte )
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 küçük patates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dis sarimsak
- 6 dal maydanoz
- yarım limon
- 3 su bardağı su
- tuz
Yapılışı:
Soğanları ayıklayıp yarım ay şeklinde
doğrayalım , Havucu yıkayıp soyduktan sonra yanlamasına keselim Patatesi küp
şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyup soğanları ve havuçları 3 kasık
su ile öldürelim.
Fasulyenin suyu süzüp , patates , kabuğu soyulmuş bütün
sarımsakları tencereye ilave edilip karıştıralım. 3 su bardağı suyu üzerine
ilave ederek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Tuzunu pişmeye yakın
koymaya özen gösterelim ki fasulye sertleşmesin. İçerisine isterseniz salça
ilave edebilirsiniz fakat bu şekilde lezzeti mükemmel oluyor.
Pişen pilakiyi
oda ısısına geldikten sonra servis tabağına alalım üzerine ince kıyılan
maydanoz ve limon dilimleriyle servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder