KEŞKÜL
Sütlü tatlıların en güzeli olduğunu
söyleyebilirim. Üzerine dondurma ilavesiyle ohh mis gibi olur. Tadına doyum
olmaz o zaman işte. Haydi bakalım nasılmış bu lezzet mutfak bizi bekler. Kolay
gelsin.
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker az malzemeli mutfakta 1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta az malzemeli mutfakta 1 adet yumurta
Yarım çay bardağı nişasta
1 avuç fındık veya badem
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tencereye 5 su bardağı sütü
, toz şekeri ve yumurta sarısını koyalım iyice karıştıralım. Bademler bütün ve
kabuklu ise öncelikle kabuklarından kolay çıkması için ılık suya koyalım, Kabuklarından ayırdıktan sonra kurutalım
mutfak robotu ile toz haline getirelim. Nişastayı çok az suyla karıştıralım ,sütlü karışıma tel çırpıcıyla karıştırarak ilave edelim . Kısık ateşte
karıştırarak pişirelim ki yumurta içerisinde
pişmesin. Üzeri göz göz olunca vanilyayı döküp 1-2 kez karıştırıp ocaktan
alalım.
Harcımızı kase yada kuplara
bölüştürelim. Oda sıcaklığına gelmelerini bekleyelim sonrasında buzdolabına
kaldıralım .Servis sırasında üzerine Hindistan cevizi, kırık badem serperek
servis yapalım. Bu muhteşem lezzeti bir
tık daha yukarı taşımak isterseniz üzerine dondurma ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder