Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KEŞKÜL

Written By Azmalzemelimutfak on 7 Şubat 2018 Çarşamba | Şubat 07, 2018



KEŞKÜL

 Sütlü tatlıların en güzeli olduğunu söyleyebilirim. Üzerine dondurma ilavesiyle ohh mis gibi olur. Tadına doyum olmaz o zaman işte. Haydi bakalım nasılmış bu lezzet mutfak bizi bekler. Kolay gelsin.

Malzemeler:

5 su bardağı süt          

1,5 su bardağı toz şeker az malzemeli mutfakta 1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta  az malzemeli mutfakta 1 adet yumurta     

Yarım çay bardağı nişasta

1 avuç fındık veya badem

1 paket vanilya

 Yapılışı:

Tencereye 5 su bardağı sütü , toz şekeri ve yumurta sarısını koyalım iyice karıştıralım. Bademler bütün ve kabuklu ise öncelikle kabuklarından kolay çıkması için ılık suya koyalım,  Kabuklarından ayırdıktan sonra kurutalım mutfak robotu ile toz haline getirelim. Nişastayı çok az suyla karıştıralım ,sütlü karışıma tel çırpıcıyla karıştırarak ilave edelim . Kısık ateşte karıştırarak pişirelim ki yumurta  içerisinde pişmesin. Üzeri göz göz olunca vanilyayı döküp 1-2 kez karıştırıp ocaktan alalım.

Harcımızı kase yada kuplara bölüştürelim. Oda sıcaklığına gelmelerini bekleyelim sonrasında buzdolabına kaldıralım .Servis sırasında üzerine Hindistan cevizi, kırık badem serperek servis yapalım. Bu muhteşem  lezzeti bir tık daha yukarı taşımak isterseniz üzerine dondurma ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter