TULUMBA TATLISI
Çıtır çıtır dokusu ve şerbetle birleşince oluşturduğu
muhteşem lezzette en sevilen tatlılardan biri. Yapımı pek de zor olmadığından
kolaylıkla evde yapılabilecek tarzda. Pastanelerden mısır şuruplu tatlılar alıp
sağlığımızı bozacağımıza kendimiz yapıp sevdiklerimizle tüketmeye özen
gösteriyoruz .Durum böyle olunca kolları sıvayıp lezzetli bir tatlı
hazırlıyoruz. Haydi bakalım nasılmış tarifimiz. Kolay gelsin
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 toz şeker
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım. Tencereye 4,5 su bardağı toz şekeri ve 4,5 su bardağı suyu koyup kaynatalım. Kaynadığında limon suyunu ekleyip karıştıralım , şerbetimiz koyulaşınca ocaktan alalım.
Bir tencereye 2,5 su bardağı su , margarin 1 tutam tuz ekleyip kaynatalım. Elenmiş un,
irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirelim. Tencereye yapışmayacak
duruma gelince ateşten alalım. Ilınınca yumurtalar birer birer kıralım bir kaşıkta
şuruptan katıp hamur haline getirelim.
Krema pompasına tırtırlı uçlardan takıp
hamuru içerisine dolduralım. Kızartmak için bir tencereye sıvı yağı ekleyip
ısıtalım hamur pompasındaki hamurdan 4-5 cm uzunluğunda olacak şekilde hamuru
yağa sıkalım ucunu mutfak makası yada bıçakla keselim.
Yağın içerisindeki
hamurlar pembeleşince süzgeç yardımıyla alalım ve soğuk şerbetin içerisine
atalım .Hamurlarımız şerbette 5 dakika kadar kaldıktan sonra servis tabağına
alalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder