Pudra şekerli helva
Market raflarında mutlaka bu helvaya rastlamışsınızdır.Bu helva normal un helvası gibi sulu değil tamamen kuru ve tadı gerçekten mükemmel sakın tarifr bakıp gözünüz korkmasın mutfakta azıcık cesur olmalısınız.Haydi bakalım mutfağa çufçuflayalım ve işimize koyulalım
Malzemeler:
1,5 Su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı toz şeker
yarım paket margarin - Az malzemeli mutfakta 3 yemek kaşığı margarin
( mecburen margarin sıvı yağla denedim aynı lezzeti bulamadım )
1 Su bardağı sıvı yağ - Az malzemeli mutfakta Yarım çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı:
Öncelikle yağda unu kokusu gidene kadar tahta kaşık yardımıyla
karıştırarak kısık ateşte kavuralım fındıkları ekleyelim. Ocaktan alıp içerisine pudra şekerini ve tozşekeri
ekleyelimKarıştırarak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.Kare yada
dikdörtgen borcama helvamızı dökelim ,kaşıkla bastırarak malzemeyi yayalım.Biraz sert
bastırmamız gerekmekte bunu unutmayın yoksa kalıp halinde olmaz ve kesilirken dağılır. Kırılgan narin bir arkadaş çünkü :)))
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve sonra lezzetine lezzet katmak için 25 dakika buzdolaba kaldıralım soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Üzerine hindistan cevizi ,ceviz kırığı, antep fıstığı ,fındık artık evde ne varsa istediğiniz birini serperek servis yapabilirsiniz
.
Afiyet Olsun
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve sonra lezzetine lezzet katmak için 25 dakika buzdolaba kaldıralım soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Üzerine hindistan cevizi ,ceviz kırığı, antep fıstığı ,fındık artık evde ne varsa istediğiniz birini serperek servis yapabilirsiniz
.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder