AĞLAYAN PASTA
Bol kremalı çikolata soslu enfes bir tat.Çok zor değil korkmayın eh her güzel şey gibi biraz uğraşacağız ama sonuç harika olunca ilk lokmada tüm yorgunluk unutuluyor :))
Haydi bakalım kolay gelsin
Keki için:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 paket sade kremşanti
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Çikolata sosu için:
2 çay bardağı süt
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Üzerine dökmek için:
Bitter çikolata ( damla çikolata varsa olabilir )
Yapılışı:
Karıştırma kabında yumurta ve toz şeker iyice çırpalım.
İçine kakao, süt ve sıvı yağ ekleyip vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek
pütürsüz bir hamur elde edelim. Dikdörtgen şeklinde fırın kabını hafif
yağlayalım kek karışımını döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında
pişirelim. Süt, toz şeker ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip
ocaktan alalım ılık hale geldiğinde muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı
tereyağı ekleyip karıştıralım.
Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp
buzdolabına kaldıralım. Muhallebi ve krem şantiyi bir kasede karıştıralım.
Soğuyan kekin üzerine süt dökerek yumuşatalım .Kekin üzerine şantili ve
muhallebili karışımı döküp tüm yüzeye yayalım. Kremanın üzerine çikolatayı
küçük parçalar halinde bölerek kremanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim. Küçük
tencereye süt ve toz şekeri ekleyelim
hafif karıştıralım, kakao ve nişastayı ekleyip ocakta koyulaşana kadar
pişirelim ve soğumaya alalım.
Soğuyan
çikolata sosu kremanın üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Kare
keserek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder