Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

AĞLAYAN PASTA

Written By Azmalzemelimutfak on 1 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 01, 2018



AĞLAYAN PASTA

Bol kremalı çikolata soslu enfes bir tat.Çok zor değil korkmayın eh her güzel şey gibi biraz uğraşacağız ama sonuç harika olunca ilk lokmada tüm yorgunluk unutuluyor :))
Haydi bakalım kolay gelsin 
 
 Keki için:

2 adet  yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Yarım  su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı  kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Muhallebisi için:

1 paket sade kremşanti

1,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı  un

Çikolata sosu için:

2 çay bardağı süt

yarım çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı kakao

Üzerine dökmek için:

Bitter  çikolata ( damla çikolata varsa olabilir )

Yapılışı:
 
Karıştırma kabında yumurta ve toz şeker iyice çırpalım. İçine kakao, süt ve sıvı yağ ekleyip vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edelim. Dikdörtgen şeklinde fırın kabını hafif yağlayalım kek karışımını döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Süt, toz şeker ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alalım ılık hale geldiğinde muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım.

Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Muhallebi ve krem şantiyi bir kasede karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine süt dökerek yumuşatalım .Kekin üzerine şantili ve muhallebili karışımı döküp tüm yüzeye yayalım. Kremanın üzerine çikolatayı küçük parçalar halinde bölerek kremanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim. Küçük tencereye süt ve  toz şekeri ekleyelim hafif karıştıralım, kakao ve nişastayı ekleyip ocakta koyulaşana kadar pişirelim ve soğumaya alalım.   

Soğuyan çikolata sosu kremanın üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Kare keserek servis yapalım.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter