Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

TOMBİK HAMBURGER

Written By Azmalzemelimutfak on 1 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 01, 2018



TOMBİK HAMBURGER
 
Kendi yaptığınız hamburgerin lezzeti bir başka olur. Birde içinde farklı lezzetler olduğunda hımmm.Tadına doyamazsınız.Hem ekonomik hem de katkısız bu hamburgere bayılacağınıza eminim. Bakalım nasılmış ?

Dolgu için Malzemeler

1 adet parmak sucuk

1 orta boy kırmızı soğan

4 adet kurutulmuş domates

2 adet hamburger ekmeği

3 dilim kaşar peyniri

Kıyma için Malzemeler

1,5 kase  kıyma

Tuz

Karabiber

1 tutam kuru kekik

4 çorba kaşığı ketçap

2 çorba kaşığı hardal

1 su bardağı kadar galeta unu ( fırınlanıp rondoda toz haline getirilmiş bayat ekmek )

1 adet yumurta 

Yapılışı:
İç malzemelerinin  hepsini ince doğrayalım Tavaya zeytinyağı koyup önce yemeklik doğranmış soğanı atıp hafif karamelize olana kadar kavuralım. İnce doğranmış sucuk ,kurutulmuş domatesi ekleyerek hafif kavurup ocaktan alalım. 

Kıyma için malzemeleri bir kaba alarak iyice yoğuralım dinlenmesi için strec filmle kapatıp 10 dakika buzdolabında bekletelim. Dinlenen kıymadan bir miktar alıp kase modunda ortasını açalım iç malzemeden bu çukurun içerisine koyalım. Başka bir parça kıyma alıp kapak yapacak şekilde düzleştirelim ve iç malzemeli kıymanın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak birleşmesini sağlayalım.

Az miktarda zeytinyağı gezdirilmiş tavaya köfteleri alıp her iki tarafını da kızartalım. Fırını 180 derecede ısıtıp köfteleri fırında 10 dakika pişirelim. Hamburger ekmeğinin içine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Alt tarafa hardal sürüp üzerine köfteleri yerleştirebilirsiniz. Ketçap mayonez, marul doğranmış soğan ,turşu ekleyebilirsiniz. Araya kaşar peyniri dilimini eklemeyi unutmayın. Yanına halka soğan yapıp afiyetle ev yapımı hamburgeri tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter