TOMBİK HAMBURGER
Kendi yaptığınız hamburgerin lezzeti bir başka olur. Birde içinde farklı lezzetler olduğunda hımmm.Tadına doyamazsınız.Hem ekonomik hem de katkısız bu hamburgere bayılacağınıza eminim. Bakalım nasılmış ?
Dolgu için Malzemeler
1 adet
parmak sucuk
1 orta boy
kırmızı soğan
4 adet
kurutulmuş domates
2 adet
hamburger ekmeği
3 dilim kaşar
peyniri
Kıyma için Malzemeler
Kıyma için Malzemeler
1,5 kase kıyma
Tuz
Karabiber
1 tutam kuru
kekik
4 çorba
kaşığı ketçap
2 çorba
kaşığı hardal
1 su bardağı
kadar galeta unu ( fırınlanıp rondoda toz haline getirilmiş bayat ekmek )
1 adet
yumurta
Yapılışı:
İç malzemelerinin hepsini ince doğrayalım Tavaya zeytinyağı
koyup önce yemeklik doğranmış soğanı atıp hafif karamelize olana kadar
kavuralım. İnce doğranmış sucuk ,kurutulmuş domatesi ekleyerek hafif kavurup
ocaktan alalım.
Kıyma için malzemeleri bir kaba alarak iyice yoğuralım
dinlenmesi için strec filmle kapatıp 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Dinlenen kıymadan bir miktar alıp kase modunda ortasını açalım iç malzemeden bu
çukurun içerisine koyalım. Başka bir parça kıyma alıp kapak yapacak şekilde
düzleştirelim ve iç malzemeli kıymanın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak
birleşmesini sağlayalım.
Az miktarda
zeytinyağı gezdirilmiş tavaya köfteleri alıp her iki tarafını da kızartalım.
Fırını 180 derecede ısıtıp köfteleri fırında 10 dakika pişirelim. Hamburger
ekmeğinin içine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Alt tarafa hardal
sürüp üzerine köfteleri yerleştirebilirsiniz. Ketçap mayonez, marul doğranmış
soğan ,turşu ekleyebilirsiniz. Araya kaşar peyniri dilimini eklemeyi unutmayın.
Yanına halka soğan yapıp afiyetle ev yapımı hamburgeri tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder