ZEYTİNLİ
AÇMA
Nefis pastane açması birde zeytinliyse kimse hayır diyemez değil mi ?
haydi bakalım bu lezzeti birlikte yapalım . Nasıl kolay olduğuna
şaşıracaksınız.
Malzemeler
4 su bardağı
elenmiş. un
3 su bardağı
ılık su
yarım çay bardağı toz şeker
1 paket
instant maya
çeyrek çay kaşığı tuz
1 çay
bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek
kaşığı tereyağı ( yoksa margarin
kullanabilirsiniz )
İçi için Malzemeler
İçi için Malzemeler
zeytin
ezmesi ( zeytin ezmesi yoksa evdeki zeytinlerin çekirdeklerini pipetle çıkartın
rondoda ezin )
Üzeri için Malzemeler
Üzeri için Malzemeler
1 adet
yumurta sarısı
Malzemeler:
Karıştırma
kabına 1 su bardağı ılık su , maya , toz
şekeri koyup karıştıralım . Karışımı 5 dakika üzerini kapatarak aktif hale
geçmesini sağlayalım. Sıvı yağ , 2 bardak ılık su ,tereyağı ,1 adet yumurtanın
tamamı diğerinin beyazını kırıp ekleyelim Karışımı elimizle karıştırıp unu yavaş
yavaş ilave ederek hamuru karıştıralım. Düzgün bir hamur elde edelim. 2 çimdik
tuzu ekleyip bir kez daha yoğuralım. Hamurdan parçalar kopartarak hafif
unlanmış tezgaha alalım.
Tezgahta 1 saat mayalandıralım. Mayalanma süresi
bittikten sonra yuvarlakları rulo şekline getirip yassılaştıralım. Orta kısmını
açıp içerisine zeytin ezmesini sürüp ince uzun bir hamur elde edelim. Her iki
ucunu birleştirip simit şekli verelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını tuz
ile hafif çırparak fırça yardımıyla sürelim.Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder