Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ZEYTİNLİ AÇMA

Written By Azmalzemelimutfak on 1 Şubat 2018 Perşembe | Şubat 01, 2018



ZEYTİNLİ AÇMA

Nefis pastane açması birde zeytinliyse kimse hayır diyemez değil mi ? haydi bakalım bu lezzeti birlikte yapalım . Nasıl kolay olduğuna şaşıracaksınız.


Malzemeler

4 su bardağı elenmiş. un

3 su bardağı ılık su

yarım çay bardağı  toz şeker

1 paket instant maya

çeyrek çay kaşığı  tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

2  adet yumurta

2 yemek kaşığı  tereyağı ( yoksa margarin kullanabilirsiniz )

İçi için Malzemeler

zeytin ezmesi ( zeytin ezmesi yoksa evdeki zeytinlerin çekirdeklerini pipetle çıkartın rondoda ezin )

Üzeri için Malzemeler

1 adet yumurta sarısı 

Malzemeler:

Karıştırma kabına  1 su bardağı ılık su , maya , toz şekeri koyup karıştıralım . Karışımı 5 dakika üzerini kapatarak aktif hale geçmesini sağlayalım. Sıvı yağ , 2 bardak ılık su ,tereyağı ,1 adet yumurtanın tamamı diğerinin beyazını kırıp ekleyelim Karışımı elimizle karıştırıp unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru karıştıralım. Düzgün bir hamur elde edelim. 2 çimdik tuzu ekleyip bir kez daha yoğuralım. Hamurdan parçalar kopartarak hafif unlanmış tezgaha alalım. 

Tezgahta 1 saat mayalandıralım. Mayalanma süresi bittikten sonra yuvarlakları rulo şekline getirip yassılaştıralım. Orta kısmını açıp içerisine zeytin ezmesini sürüp ince uzun bir hamur elde edelim. Her iki ucunu birleştirip simit şekli verelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını tuz ile hafif çırparak fırça yardımıyla  sürelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter